Gastronomia

Kto nie lubi kopytek ?

Opublikowany przez Grzegorz Porębski, dnia 28-październik-2014

(...) Działamy jako zakład garmażeryjny już od bardzo długiego czasu. Sprawia to że znamy potrzeby naszych klientów i staramy się je w pełni zaspokoić. Naszym priorytetem jest przede wszystkim jakość serwowanego jedzenia. To właśnie dzięki niej zdobyliśmy dużą popularność oraz uzyskaliśmy wiele pozytywnych opinii od klientów.Serwujemy najlepsze, domowe jedzenie. Jest to nasz priorytet. Chcemy aby nasi klienci zamawiając u nas posiłki czuli się jak u siebie w domu. Do przygotowania naszych potraw wykorzystujemy jedynie świeże i wysokiej jakości składniki. Dzięki temu nasze obiady są zawsze smaczne. Dodatkowo warto podkreślić (...)

Powiązane słowa kluczowe: gastronomia, restauracja, żywienie

Świeżość palenia kawy to kluczowy element

Opublikowany przez Jarosław Zyskowski, dnia 16-lipiec-2014

(...) smakami. Wiele palarni zachęca nawet do mieszkania poszczególnych smaków, aby znaleźć dla siebie ten jeden jedyny, który będzie niepowtarzalny a przede wszystkim indywidualnie dopasowany do nas. Świeżo palone kawy mogą więc być ze sobą łączone na różne sposoby i dzięki temu mamy możliwość komponowania swojego ulubionego smaku.Odpowiednie przechowywanieŚwieżo palona kawa ma zdecydowanie intensywniejsze walory smakowe i oczywiście zapachowe, które możemy utrzymać przez dłuższy okres czasu ale tylko w momencie kiedy kawa jest przechowywana w odpowiedni sposób. Warto więc zaopatrzyć się w specjalne młynki i (...)

Powiązane słowa kluczowe: catering, gastronomia, restauracja

Parzenie herbaty

Opublikowany przez Michał, dnia 28-marzec-2011

(...) ekspres ciśnieniowy.Dodatkowo ciśnieniowe ekspresy możemy podzielić na 3 rodzaje: kolbowy, dzbankowy, automatyczny.W nich aromat kawy uwalniany jest przy pomocy gorącej pary wodnej. Często nosimy ją przy sobie w termosach, kupujemy w knajpach lub automatach.Kawa to najbardziej znany napój ludzi.Przeważająca większość ludzi twierdzi, iż najlepszym sposobem na dobrą kawę jest picie jej w restauracjach lub barach posiadających ekspresy kawowe.Urządzenia do przyrządzania i magazynowania kawy, a więc warniki, termos, ekspresy do kawy, filtry wdarły się szturmem do naszych biur, kuchni i domów. Ekspresy do kawy w ostatnich czasach coraz częściej maszerują z kawiarni do naszych domów.Dodatkowo ciśnieniowe ekspresy możemy podzielić na 3 rodzaje: kolbowy, dzbankowy, automatyczny.Urządzenia do przyrządzania i magazynowania kawy, a więc termos, termosy, filtry, ekspresy do kawy, warniki wdarły się szturmem do naszych biur, kuchni i domów.Możemy wyodrębnić 2 rodzaje ekspresów: ekspres ciśnieniowy i ekspres przelewowy.Wczesna kawa dla wielu ludzi stała się (...)

Powiązane słowa kluczowe: catering, gastronomia, restauracja